China Light festival in Ouwehand Dierenpark (Dutch)

Tussen 30 november 2018 en 6 januari 2019 beleef je in Ouwehands Dierenpark het magische lichtfestival China Light. China light? Denk: Metershoge lichtkunstwerken die het dierenpark omtoveren tot een winters lichtfeest voor jong en oud. En die belofte klopt. Ik zelf vond het super om te zien, en de licht kunstwerken zijn geweldig en passen perfect in een dierentuin. Daar ik deze avond met mijn zoontje op pad was, was dit de ideale test om te zien of ook hij zich zou vermaken. Het was een regenachtige en natte avond, maar wat had die kleine het naar zijn zin. Hij vond het geweldig, en de regen was voor hem alleen maar mooi. Van in plassen springen tot aan het opzoeken van “de draak” en het bewonderen van alle lichtkunstwerken, hij vond het top.

Ouwehands Dierenpark staat in het teken van Oosterse magie tijdens het China Light Festival.

Mocht je een reden zoeken om China Light te gaan bezoeken:

Prima alternatief voor de kerstmarkt. Niet iedereen is fan van een kerst markt, en voor mij en mij zoontje is de lol van een kerstmarkt er altijd vrij snel vanaf. Hier geen kraampjes met feestelijke decoratie. Maar wel een gaaf opgezet dierenpark dat je na zonsondergang kunt bezoeken. Hier vonden wij een mooie combinatie van een soort van kerst gevoel, mooie kunstwerken, prima eten, dieren en grote plassen om in te springen. 😉

Een leuk weetje aangaande het China Light festival is dat de lantaarns zijn ontworpen, vervaardigd en samengesteld in China. De beste vakmensen hebben daar gewerkt aan de mooiste lichtobjecten die speciaal zijn gemaakt  voor het China Light Festival.  Deze materialen zijn natuurlijk vanuit China naar Ouwehand  vervoerd. Dat is  per trein gebeurd vanuit Chengdu. Dat is een reis van maar liefst 10.947 kilometer! Op de grens met Kazachstan is de trein samengevoegd met twee andere lijnen. Hierdoor is een colonne van ruim 2 kilometer lang ontstaan. Deze enorme optocht heeft zijn weg gezocht dwars door Kazachstan en Rusland richting West  Europa. Via Polen en Duitsland is de trein uiteindelijk in Nederland gearriveerd. 

Voor meer info neem je natuurlijk een kijkje op de website van het Ouwehand Dierenpark.

Hieronder vind je een kleine impressie via enkele fotos van ons bezoek (het was extreem donker, dus dat zie je terug in de fotos..)