You are currently viewing Review: bestecanvas.nl (Dutch)

Review: bestecanvas.nl (Dutch)


Kort geleden ontving ik van BesteCanvas.nl de uitnodiging om hun producten te testen. Via een waardebon kon ik een (of enkele) producten naar keuze via de webshop bestellen en beoordelen. 

Omdat ik het altijd geweldig vind om mijn fotos op tastbare producten te zien, ben ik ingestemd met dit idee en begon opnieuw de uitdaging om keuzes te maken. Keuzes aangaande welke fotos ik zou afdrukken. Op welk formaat. En op welk materiaal.

Mijn keuzes is ondanks dat het bedrijf gaat onder de naam besteCanvas, niet op canvas gevallen. Persoonlijk ben ik niet zo’n groot fan van canvas prints. Daarom ben ik in dit geval voor twee verschillende soorten producten gegaan. De zogeheten “MIXPIX” voor kleiner formaat afdrukken (20x20CM), en een grotere print van 80x60CM op fotoplaat.

Via een ander bedrijf had ik eerder al enkele afdrukken op fotoplaat besteld en dit materiaal en de foto kwaliteit hierop beviel mij erg goed.
Na het uitzoeken van welke fotos ik wou afdrukken begon het bestel process via de website van BesteCanvas.nl. Om een bestelling te doen hoef je geen software te installeren en alles loopt via de online omgeving. ideaal dus. 

Je upload je foto, kiest je product, kiest de uitsnede, en eventueel je ophang systeem en klaar ben je. Het geheel werkt super simpel en zonder veel opties en mogelijkheden. Maar hebben we misschien extra mogelijkheden nodig? Wat mij betreft niet. 
De volgende stap is het invullen van persoonsgegevens, adresgegeven en kiezen voor een betaal optie. Ook dit verloopt allemaal, makkelijk, zonder problemen en snel. 

Niet veel later ontvang ik een aantal e-mails. Bestel bevestigingen en dat soort dingen. De volgende dag wederom twee mails dat mijn producten geproduceerd zijn en klaar voor levering. Wat blijkt is dat de verschillende producten apart van elkaar verzonden gaan worden. Met verschillende leveranciers, en zoals zou blijken met compleet verschillende aflever momenten. Beide producten waren ongeveer gelijktijdig klaar voor leveren maar de uiteindelijke leveringsdagen verschilden nog al. Beide producten zijn in Duitsland geproduceerd en van daaruit verzonden. UPS leverde hierbij binnen een aantal dagen, waar de levering van DHL een week op zich liet wachten. (Voornamelijk omdat mijn product een tijd bij DHL heeft gelegen, wachten op iets, als ik de tracking informatie mag geloven.)

Nu beide producten in mijn woonkamer staan kan ik niets anders zeggen dat ik de kwaliteit prima vind. De prijzen bij BesteCanvas zijn erg laag en online reviews zijn vrij kritisch. In mijn geval zie ik geen enkel probleem om bij dit bedrijf te bestellen en ben erg tevreden met mijn producten. 

Wel viel mij op dat de fotoplaat bij BesteCanvas een stuk dunner was dan de fotoplaat die ik via een andere winkel bestelde. Dit geeft mij het gevoel dat wanneer dit bij een iets grotere print ook zo is, het materiaal vrij kwetsbaar is. Ook moest ik bij de MixPix de randen een beetje aanduwen omdat je toch wel duidelijk zag waar ze afgesneden waren en het extreem dunne materiaal een beetje gebogen was aan de randen. 

De MixPix zijn toch wel gewoon top. Dit zijn de kleinere prints, die je via een plak systeem op de muur kan bevestigen. Het materiaal waar ze van gemaakt zijn is super licht, waardoor je ze dus heel makkelijk met een Tesa plak strip aan de muur kunt bevestigen. Door dit systeem kan je prints op ieder moment een nieuwe volgorde geven of op een andere plek ophangen zonder gaten of beschadigingen te veroorzaken. Ideaal dus wanneer je nieuwe prints besteld en deze wilt toevoegen aan je bestaande MIXPIX collectie. Ideaal voor iemand die moeite heeft met kiezen, en elke week, of maand eigelijk wel weer iets anders wil.

Om jullie ook de mogelijkheid te geven om via een gunstigere prijs kennis te maken met de MixPix, namelijk alleen die van de verzendkosten, heb ik de volgende kortingscode gekregen om met jullie te delen: 
Met de code DUTCHIEMIXPIX krijgt je tot 5 GRATIS MIXPIX fototegels via bestecanvas.nl.

Hoe? Ga naar MIXPIX, upload de gewenste foto’s en voer de voucher code  DUTCHIEMIXPIX in tijdens het afrekenen. BesteCanvas.nl zegt hierbij ook nog: Hoe meer je koopt, hoe meer je gratis krijgt. (Want ja, je krijgt maar 1 MixPix gratis bij betaling van de verzendkosten.)