You are currently viewing Review: SAAL DIGITAL PROFESSIONAL LINE PHOTOBOOK (DUTCH)

Review: SAAL DIGITAL PROFESSIONAL LINE PHOTOBOOK (DUTCH)

Een jaar terug vroeg SAAL mijn om een review te schrijven over een van hun producten. Wel te verstaan het HighEnd-fotoboek van Saal Digital. Zo bleek, de kwaliteit die SAAL levert aangaande hun fotoboeken ligt een stuk hoger dan je terug ziet komen bij de gemiddelde foto product leveranciers. Vandaar dat hun “standaard” fotoboek meteen al de naam HighEnd mee krijgt. Hoe dit product mij beviel kun je terug lezen in mijn eerdere post. Klik daar voor hier.

Naast het HighEnd-fotoboek, bieden zij ook een Professional Line. En dat is in hun eigen woorden: “een fotoboek met het wow-effect”. Waar het reguliere fotoboek al heel erg mooi was en mij enorm beviel, zijn de verwachtingen voor dit fotoboek dan ook meteen next level.

De Saal professional line is ontworpen om in alle opzichten aan de behoeften van moderne fotografen te voldoen. Want, inderdaad, onze verwachtingen stijgen met de dag. De cover van acrylglas in combinatie met hoogwaardig kunstleer moet voor een heel bijzondere ervaring gaan zorgen. Wil je dan helemaal voor iets unieks gaan, dan is er de optie om voor een bijpassende premium geschenkdoos te kiezen. Voor zo’n geschenkdoos of cadeaubox betaal je dan wel ook direct 40 EUR. Een flik bedrag dus. Maar ook de fotoboeken van SAAL zijn alles behalve goedkoop. Je vind hun prijzen van de Professional line hier. Ik moet hierbij wel direct toegeven dat deze fotoboeken zeker de moeite waard zijn en een geweldig cadeau vormen. Kwalitatief is dit allemaal dus helemaal in orde. De verzending is goed en snel en ik laat de twee fotoboeken van SAAL die ik nu heb dan ook met trots zien.

Het online bestel proces is identiek aan mijn eerdere bestelling, en daarvoor verwijs is dan dus ook graag door naar mijn eerdere review.

Zoals je hieronder ziet, koos ik voor de Professional Line, 22 x 30 met Acryl / Ledere cover. Een matte afdruk van mijn fotos en zonder cadeaubox. Die box is mij iets te duur en voor dat bedrag kies ik liever een extra aantal paginas met fotos.

Dit is de keuze die ik maakte voor mijn professional line fotoboek

De verwachtingen vanuit mij waren hoog, en na mijn eerdere bestelling bij SAAL ik daar alle vertrouwen in. Met deze gedachte koos ik er voor om als onderwerp voor dit fotoboek mijn zoontje te kiezen. Ondertussen vier jaar oud en papa heeft duizenden digitale fotos waar een selectie toch echt tastbaar van moest worden. Een product wat dus echt enorme waarde gaat krijgen als aan de verwachtingen voldaan wordt. In eerste instantie een kado voor mijzelf. Maar uiteindelijk is dit een kado voor mijn zoon, wat hij tegen de tijd dat hij ouder is zal krijgen. Fingers crossed dus dat dit product de jaren door komt. Maar ook daar heb ik vertrouwen in.

Na ongeveer een weekje belde de koeriersdienst aan, een pakketje. Daar was mijn tweede SAAL fotoboek. Direct scheurde ik de verpakking open waar mijn fotoboek goed strak en beschermd in verpakt zat.
De acryl cover geeft een hoogwaardige uitstraling, en ik ben enorm blij met dit boek. Ik koos een minder luxe papier soort dit keer want ook daar was ik benieuwd naar en wederom ik wou niet teveel pagina’s inleveren. Belangrijk voor mij is ook dat het fotoboek enige omvang heeft, en niet 10 pagina’s met fotos. Dan heb je meer cover dan fotoboek in handen.

Nadat ik mijn fotoboek opensloeg zie ik meteen mijn / het enige min puntje, foutje. De eerste pagina, is de pagina aan de achterzijde van de cover. Deze had ik wit / leeg moeten laten en bij pagina twee beginnen. Nu bevat deze pagina al fotos, wat in mijn mening het fotoboek direct een mindere uitstraling geeft. Maar dat is denk ik meer mijn eigen fout dan dat van SAAL. Gelukkig had ik daar wel ook een tekstje toegevoegd. Het was de perfecte plek geweest voor een persoonlijk geschreven boodschap wat nu helaas niet mogelijk is.
Verder de cover is fenomenaal. De foto en de kleuren komen erg goed uit en het acryl straalt luxe uit. De boeken zijn prijzig en met mijn bovenstaande keuzes en 48 paginas, kom je op een boek van ongeveer 100 EUR uit. Dat is veel. Maar als je dan een fotoboek laat maken, dan is dit wel de kwaliteit waar je naar zoekt. Je betaald er meer voor maar je kijkt daar dan wel met trots naar.

Het ontwerpen via de software is makkelijk genoeg en geeft voldoende opties om alles zo in te richten als je zelf wilt. De verpakking, snelheid van en verzending zijn prima. Het resultaat, en belangrijkste: het fotoboek is geweldig. Zo zou ik al mijn fotoboeken wel willen hebben, en het is een droom om ooit een fotoboek met mijn werk van Amsterdam fotos van deze kwaliteit te koop te kunnen aanbieden. En deze mening is niet gebaseerd op een samenwerking want ik krijg niet betaald voor dit review, of deze mening. Zoals jullie gewend zijn van mij ben ik vrij eerlijk, direct en geef ik altijd een eerlijke mening. Wel is dit boek besteld met een van SAAL gekregen voucher van 100 EUR in ruil voor dit review. Echter heb ik geen enkel contact met SAAL gehad hierover. Ik heb me aangemeld via een advertentie van SAAL over het testen van hun professional line photobook en werd uit gekozen. Dit houd niets meer in dan dat ik een dag later een voucher in mijn e-mail vond om dit boek mee te gaan bestellen.

Wil je meer weten over mijn ervaringen met SAAL, het resultaat, het bestelproces, etc, laat het me dan even weten. Dan pakken we dit of one on one op, of ik zorg voor een nieuw artikel dat dieper in gaat op bepaalde aspecten.