You are currently viewing Met Uber Eats verse Starbucks koffie aan huis

Met Uber Eats verse Starbucks koffie aan huis

Vanaf 24 Juni worden koffie momentjes en digitale meetings vanuit huis een stuk beter en lekkerder. Je kunt vanaf nu namelijk via Uber Eats jouw favoriete Starbucks-latte, Frappuccino®, Blonde of Dark roast, Frozen Iced Teas en snacks zoals de klassieke Raspberry Cheesecake gewoon bij je thuis laten bezorgen.
Veel van ons zitten al tijden thuis, we werken vanuit huis, en laten we eerlijk zijn: de beleving zoals we die kennen van voor de Corona periode bij het bezoeken van Horeca is toch net even wat anders. Met alle digitale meetings met collega’s en vrienden kunnen we wel een boost gebruiken door een goede koffie, verfrissend drankje of een snack.

Starbucks en Uber Eats ondersteunen samen miljoenen mensen die thuiswerken door in de eerste week van de samenwerking Starbucks gratis thuis te bezorgen. (En dat is best een aardig verschil, want die delivery costs van Uber, zijn hoog!) Daarnaast heeft Starbucks verpakkingen
ontwikkeld zodat zowel warme, als koude items worden geleverd met dezelfde kwaliteit als in de winkels. Ik heb uiteraard meteen de eerste dag de proef op de som genomen, en een bestelling geplaatst. Hierbij wou ik direct goed kunnen zien hoe dit zou gaan, en het belangrijkste: in welke staat zou mijn bestelling aan komen, en zou de smaak net zo zijn als wanneer ik bij Starbucks in een van de vestigingen was.
Wat bestelde ik: Een grande Mocha met extra shot espresso, een tall Iced White Mocha, een Five Cheese Tosti en een Cookies en Cream Cake.
Dat is een aardige bestelling lijkt mij, en vooral eentje die goed inzicht gaat geven over hoe producten aankomen. Een warme drank, een koude, een warme snack, en meer een dessert. Misschien ook niet onbelangrijk: het was een warme zomerse dag, met een graad of 26 en non stop zon.

Bij het bestellen was wat mij direct op viel, en teleur stelde dat het drankje waar ik voor naar de Starbucks ga, en een van hun best sellers, de Caramel Macchiato, niet in het bestel menu zat. Ik heb nog niet de mogelijkheid gehad om te achterhalen waarom dit zo is, maar die vraag staat op de planning om gesteld te worden. Tevens viel mij op dat sommige producten vrij snel op uitverkocht komen te staan. En wanneer het dan gaat om items als Signature Hot Chocolates en Doubleshot (Vanilla) Iced Coffee roept dat ook vragen op. Dat zijn toch vrij standaard items? Dit voelt een beetje alsof je een koffie zaak inloopt om 10 uur in de ochtend, koffie besteld, en de reactie is: onze excuses meneer, de koffie is momenteel uitverkocht. Bij mijn volgende bezoek aan de Starbucks ga ik ook hier even naar vragen. (Als ik het niet vergeet.) Voordat ik mn koffie gehad heb, vergeet ik nog wel eens wat 😉

Terug naar mijn bestelling. De bestelling was bepaald, betaald en de Uber Eats App gaf aan dat Starbucks bezig was met de bereiding en dat de Uber Eats bezorger onderweg was naar de Starbucks. Maximaal 15 minuten later zag ik via de App dat deze meneer bij mij voor de deur zou moeten staan en ging dus ook de deurbel.
Van bestelling naar delivery in een kwartier. Dat zijn de betere tijden en dus een dikke prima daarvoor!
Tot mijn verbazing duwde de vriendelijke bezorger vier tasjes in mijn handen waar ik toch wel met enige verbazing naar keek. Niet omdat hij zo vriendelijk was, want de Uber Eats bezorgers lijken meestal een stuk vriendelijker dan de gemiddelde Uber driver die als een soort van taxi fungeert, maar de hoeveelheid aan tasjes. In mijn ogen dus iet wat “over packed”.
Dat gezegd hebbende alle vier de bestelde producten kwamen in perfecte staat aan. Geen koffie die overal zat (Zoals gebeurd wanneer ik McDonalds laat bezorgen via Uber Eats, dan zit de Cola overal.)
De Mocha was nog heet, en hoefde dus niet per direct en asap op gedronken te zijn om te voorkomen dat je aan een lauwe koffie zit. De Iced Mocha was ook nog perfect. Niet half gesmolten en waterig. De Cookies en Cream Cake ging de koelkast in en smaakte ‘s avonds ook nog perfect en de Tosti was warm en niet te klef bij aankomst.
Als conclusie kan ik dan ook niets anders zeggen dan dat ik positief verrast was over hoe de bestelling aan kwam en smaakte. Als je dus van de Starbucks houdt is dit een prima aanvulling op hun diensten. (We moeten het in Nederland namelijk nog steeds doen met een vrij basic aanbod, opties en vrij primitief loyalty systeem. Ook liggen de kosten natuurlijk aan de hoge kant en blijft Starbucks hun prijzen continue maar verhogen.) Ik ben en blijf fan, maar betaal ondertussen 6 euro voor een koffie, en dat is nog al wat vind ik.

De samenwerking tussen Starbucks en Uber Eats start in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Bij de launch van Starbucks op het Uber Eats-platform starten ze met zes winkels. Ook moet je binnen een bepaalde afstand van de Starbucks vestiging wonen, om te kunnen bestellen. Dit zodat de verwachte kwaliteit gegarandeerd kan worden. Met het Uber Eats platform kunnen klanten meekijken via de mobiele app, waar ze de voortgang en locatie van hun bestelling kunnen zien.
Met de promocode STARBUCKSNL kan iedereen in de eerste week gebruik maken van gratis bezorging om thuis te genieten van zijn/haar favoriete koffie en snacks.