The Confidential Burger (bij Freddy’s Bar) (Dutch!)

There’s a new burger in town! En wel de zogenaamde: “The Confidential Burger”.

Deze burger die Freddy’s Bar (in Hotel De L’Europe) nu serveert, is volgens de makers dé aller lekkerste hamburger die er is en die moet dus geproefd worden. Misschien meteen goed om te weten: er worden er elke dag maar 10 geserveerd. Je moet dus snel zijn. En stipt. Want die 10 burgers zijn te krijgen tussen 18.00 en 18.30. Oh en je moet aan de bar zitten, zit je aan een tafeltje, en bestel je de burger, dan heb je pech. Het is een must deze burger te bestellen vanaf een van de bar krukken. Maar deze effort wordt beloond, in smaak!

The Confidential Burger is het product van 3 burgerfanatics, welke tevens vrienden zijn. Ben je op zoek naar het beste en meest smakelijke vlees, dan kom je al snel uit bij Nice to Meat . Samen zijn de drie een jaren lange zoektocht begonnen naar de perfecte burger.
Welgeteld 5 jaar later, hebben ze die naar eigen zeggen gevonden. En daarmee werdt de Confidential Burger geboren. Ik had het geluk om een van de eerste te zijn om deze exclusief te mogen komen proeven, en ik moet toegeven deze burger barst van de smaak.

The Confidential Burger (bij Freddy’s Bar) (Dutch!)
The Confidential Burger (bij Freddy’s Bar) (Dutch!)
The Confidential Burger (bij Freddy’s Bar) (Dutch!)

 

Nogmaals, The Confidential Burger is:

  • Een hele exclusieve burger.
  • Gemaakt van het beste (grof gemalen) vlees.
  • Gebakken op een plancha
  • Geen sausen.
  • Geen kruidenmix.
  • Alleen in Freddy’s Bar en aan de bar verkrijgbaar.
  • 10 burgers per dag, niet meer, niet minder.
  • Geserveerd tussen 18:00 en 18:30 uur.

Bij veel burgerjoints, ben ik teleurgesteld in het broodje, de bun, waarop de burger geserveerd wordt. Dit onderdeel is namelijk enorm belangrijk om de burger compleet te maken.
Ook voor het broodje is de nodige moeite uit getrokken. Deze moest passen, perfect zijn en mocht natuurlik niet afdoen in smaak.
De brioche (afkomstig van Bakhuys) waarop deze burger wordt geserveerd, smaakt heerlijk, doet niet onder voor de burger, en neemt niets weg van de smaak van het vlees. Ze vullen elkaar perfect aan. 

Nu kan je het uit bovenstaande al opmaken, maar deze burger is “kaal”. Het enige wat je naast het vlees en het broodje op je burger krijgt is een plak gegrilde ui. En dat past perfect bij deze burger. Het is wennen dat er geen saus oid bij zit maar de smaak van deze burger zorgt ervoor dat  je dit geen moment mist. Je geniet nu echt van een pure burger, die goed ontwikkeld en puur is.
Uniek, vooraf vraag je je af hoe zo’n burger lekker kan zijn, maar als je je tanden er dan in zet denk je, ja, deze burger is echt heerlijk!

Ga jij hem proberen?

The Confidential Burger (bij Freddy’s Bar) (Dutch!)